Revalidatietraining header

Revalidatietraining

Revalidatietraining

Revalidatietraining en oefentherapie kunnen een onderdeel van de behandeling zijn. Je kunt bij Kernfysio ook terecht voor revalidatietraining na bijvoorbeeld een heup,- knie,- of schouderoperatie of na een enkeldistorsie of instabiliteit van de knie na een trauma.

“De revalidatietraining of oefentherapie is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. “

En ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren of te ontspannen.

Als onderdeel van de behandeling kan het zijn dat je oefeningen mee krijgt om thuis te doen. Deze worden toegespitst op jouw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat je ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in jouw lichaam.

Door gerichte begeleiding leer je voldoende en verantwoord te bewegen. Zo word je je ervan bewust wat wel goed is en wat problemen veroorzaakt. Dit om herhaling of verergering van je klachten te voorkomen. Daar ben je natuurlijk op lange termijn het meest bij gebaat.

Het doel is dat je weer zoveel mogelijk zelfstandig kunt doen. Het is het belangrijk dat je zelf meewerkt aan het verminderen van de klachten. Door oefeningen te doen en door goed aan te geven wat je voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen jou en je fysiotherapeut bij Kernfysio draagt bij aan je herstel.

Deel deze pagina op