mindfulness header

Mindfulness

Mindfulness

Het gaat bij mindfulness om: 

“De bereidheid en het vermogen, om volledig aanwezig te zijn in je leven, het te leven alsof het er echt toe doet, in het enige moment dat we hebben, namelijk dit moment. Dat je het waard bent om op deze manier in het leven te staan, en dat je het kunt.”

De afgelopen jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van mindfulness. Er is aangetoond dat het positieve effecten heeft op informatieverwerking, fysiek, gedrag en emotie. Het verbeterde lichaamsbewustzijn, makkelijker kunnen ontspannen en veranderingen in prikkelverwerking kan leiden tot pijnvermindering en vrijer en/of natuurlijker bewegen.

Het is daarom een effectieve methode voor een groep patiënten met bijvoorbeeld chronische pijnklachten, terugkerende- en/of stress-gerelateerde fysieke klachten. Binnen Kernfysio is er plaats voor mindfulness als onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling.

Ik heb de specifieke cursus gevolgd ‘Mindfulness en fysiotherapie’. Hierin gaat het om het in balans brengen van lichaam en geest door aandachtoefeningen en ook aandacht voor bewust bewegen. Hierbij staat de bewegingskwaliteit, houding en ademhaling centraal. Zo werk ik met verschillende vormen van lichaamsoefeningen, aangepast op jouw eigen fysieke mogelijkheden.

Deel deze pagina op